IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:00 | 20 октомври 2014
Обновен: 23:17 | 25 април 2024

Продават маркирано гориво чрез фирми бушони

Продават маркирано гориво чрез фирми бушони

По материала работи: Борис Проданов
Продават маркирано гориво чрез фирми бушони

Варненските митничари разкриха схема за търговия с маркирано гориво чрез фирми бушони. Търговията се въртяла чрез верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми, препродажба на горивото и закриване на юридическите лица веднага след това. Горивата са препродавани минути след разтоварването им още в деня на доставката. Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни камиони. Складовите бази били различи при всяка доставка - от частни домове в центъра на Варна, през обитаеми къщи във вилната зона на града, до необитаеми постройки в близко село.
По селекция на сектор „Акцизни дейности" на дирекция „Митническо разузнаване и разследване" на агенция „Митници" през седмицата е проверена фирма-получател на маркиран газьол във Варна. След оперативни действия на мобилна митническа група от Централно митническо управление в събота е установено получаването на гориво и последвалата доставка на същото на друг адрес. Задържани са два микробуса с маркирано гориво в резервоарите. Микробусите са превозвали общо 4 тона от същото гориво. На мястото на доставката са задържани други 9 тона маркиран газьол.
При операцията са задържани общо 13 тона маркирано гориво, от които са взети проби за лабораторен анализ, както и двата микробуса за обезпечаване. Ще бъдат съставени актове по ЗАДС. Работата по случая продължава, за да се докаже от колко време е действала престъпната схема.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна