IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
08:42 | 23 ноември 2014
Обновен: 09:08 | 20 април 2024

Шарка върлува из Варна

Един пациент с диагноза грип е приет в болница

По материала работи: Лиляна Трънкова
Шарка върлува из Варна

Нараснал е броя на заболелите от шарка във Варна сза една седмица. 23 от случаите са на заболели от варицела, а болните от скарлатина са 11. Регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост през изминалата седмица се движи в характерните за сезона граници, съобщават от здравната инспекция. Нараства броят на болните от въздушно-капкови инфекции (без грип и ОРЗ) - 43 срещу 34 за предходната седмица.

Заболелите от чревни инфекции са по-малко в сравнение с предходната седмица - 37 срещу 53 души. Чревните инфекциозни заболявания са представени от 31 случая на ентероколити, 1 случай на салмонелоза, 2 случая на колиентерити и 3 случая на ротавирусни ентерити.
През седмицата са регистрирани 425 случая на заболели от ОРЗ срещу 447 случая от предходната седмица. С диагноза грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина” е постъпил един пациент. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали 64 лица. Направени са 49 имунизации, от които на 16 лица е поставена ваксина против жълта треска.
В КАБКИС през отчетния период безплатно са консултирани и изследвани 19 лица. Извършени са 30 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ.

Коментари

Новини Варна