IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:14 | 6 юли 2015
Обновен: 13:37 | 16 април 2024

Радан Кънев: Стабилността у нас се нарича правосъдна реформа

Той изрази надежда, че и опозиционните партии в парламента ще подкрепят конституционните промени

По материала работи: Слав Велев
Радан Кънев: Стабилността у нас се нарича правосъдна реформа

“На фона на референдума в Гърция България трябва да бъде стабилна, а стабилността у нас се нарича правосъдна реформа”. Това заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той изрази надежда, че и опозиционните партии в парламента ще подкрепят конституционните промени, които предстои да бъдат гласувани на първо четене в Народното събрание.  

 

“Референдумът в Гърция внася допълнителна нестабилност в нашия регион”. Това заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. По думите му има остра нестабилност в Турция, която няма правителство месец след изборите, политическа криза в Македония и много трудна ситуация в Гърция. Затова, според него, България трябва да остане стабилна и да оползотвори икономическите възможности, които тези кризи дават.


“Стабилността в България се нарича правосъдна реформа. България не може да бъде стабилна без правосъдна реформа. България не може да бъде силен, достоен член ан ЕС, без да проведе реформата в правосъдието. Тя за нас е финансовата стабилност за Гърция”.


Радан Кънев изрази надежда, че опозиционните партии ще осъзнаят своята отговорност при първото гласуване на конституционните промени. 
“Както БСП, член на едно европейско семейство, което еднозначно подкрепя това в България да има конституционна реформа, така и ДПС, с което казахме, че по никакъв повод няма да управляваме и да създаваме мнозинства, но живеем в един дом”.


Съпредседателят на Реформаторския блок посочи, че е трудно партиите във формацията да се обединяват на местни избори, но изрази увереност, че след тях десницата в България ще бъде единна. Въпреки това  Кънев не изключи възможността Реформаторският блок да се яви с обща, централна регистрация на предстоящия местен вот. По думите му, проучванията им показвали, че във Варна ще има балотаж между настоящия кмет Иван Портних и независимия кандидат, подкрепен от ДСБ, Чавдар Трифонов. Трифонов съобщи, че мотото на кампанията му ще е “Победи без ДПС” и заяви, че няма да влиза в никакви договорки с Движението. 

 

Елена Кирова

 

Коментари

Новини Варна