IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:04 | 3 август 2015
Обновен: 20:05 | 22 април 2024

В кв. “Изгрев” роптаят против липсата на вода и инфраструктура

Гражданите настояват отговорните органи да предприемат всички действия по прилагането на Общия устройствен план на Варна

По материала работи: Слав Велев
В кв. “Изгрев” роптаят против липсата на вода и инфраструктура

Липсата на водопровод, пътища, тротоари и редовно сметоизвозване са сред основните проблеми на живеещите във варненския квартал “Изгрев”, жалваха се самите потърпевши пред Общинския съвет. За целта те са създали инициативен комитет от близо 300 собственици на имоти в района. Гражданите настояват отговорните органи да предприемат всички действия по прилагането на Общия устройствен план на Варна, в чиито разпоредби са определени точно и ясно параметрите на квартала.

 

Жителите на “Изгрев” съзнават, че до голяма степен проблемите им са породени от особеностите на хълмистия терен на Франгенското плато и липсата на налягане по водопровода, за да достигне живителната течност до по-високите части на района. Въпреки това те се надяват, че отговорните органи и предприятия в града ще намерят решение на проблема им.


Председателят на комисията по архитектура в Общинския съвет Таня Парушева обясни на представителите на инициативния комитет процедурата за придвижване на проблема им в структурите на местната власт, като обеща на хората пълно съдействие. Тя обаче призова гражданите да потърсят помощ и от “ВиК” – Варна, за осигуряване на временно водоснабдяване, преди изпълнението на дейностите по изграждането на инфраструктурата в района.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна