IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:03 | 6 септември 2015
Обновен: 11:09 | 3 май 2024

Българинът отбягва родното Черноморие, въпреки намаленията

Повечето от хотелите са пълни с гости от Германия, Полша и Румъния

По материала работи: Слав Велев
Българинът отбягва родното Черноморие, въпреки намаленията

Въпреки намаленията за почивка в курортите край Варна, българите, които се възползват от изгодните оферти, не са много, показа репортерска проверка на агенция КРОСС. Повечето от хотелите са пълни, но гостите са предимно от Германия, Полша и Румъния.


В курортите край Варна цените за нощувка вече са с около 20% по-ниски, а след 15-ти септември ще паднат с още толкова. С атрактивните оферти хотелиерите се опитват да привлекат повече туристи след пиковия сезон, като се надяват да има и повече българи.


"При българския пазар възниква факторът време, т.е. резревациите зависят от какво ще бъде времето. Така че, въпреки че има български национални празници, на които се почива, не можем да разчитаме като хотелиери изцяло на българския пазар", коментира пред БНТ Розалина Петрова, маркетинг директор в хотел.


Цената за нощувка и пълен пансион в хотел с категория 4 звезди е около 40 лева. За много българи обаче и това е скъпо. "Общо взето цените в България са много високи, поне моето впечатление от посещения в различни курорти преди години, пък и последната година. Все по-малко и по-малко българи биха могли да си позволят за жалост", казва Тодорка Танева.


Сега в курортите край Варна почиват много чуждестранни туристи, които са направили резервациите си месеци по-рано. "За първи път съм в България, много ми харесва, всички ми препоръчваха да дойда. Българите са много дружелюбни хора. Тук сме с дъщеря ми, въобще впечатлението ми е много приятно!", коментира руска туристка. 


През юли и август в курортите по Северното Черноморие почиват най-вече хора в активна възраст. Сега морето е предпочитано от туристите, които искат повече спокойствие. Затова все повече хотелиери предлагат и балнеоложки, и СПА-процедури. А това е вариант за удължаване на сезона.

Коментари

Новини Варна