IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:04 | 30 ноември 2015
Обновен: 21:12 | 26 април 2024

Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня

Убитият Мартин искал да спре биячите, но бил наръган в сърцето

По материала работи: Деян Михайлов
Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня

Полицията в Девня е задържала 5-има за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров. Кървавият инцидент стана в петък срещу събота в центъра на Девня срещу дискотеката край младежкия дом в квартал "Повеляново".

Задържаните са млатили Мартин и бъдещия му шурей Руско със столове, после извадили ножове. Сигналът за намерено тяло между младежкия дом и близката детска градина "Здравец" е получен в 6:25 часа.
В петък вечерта Мартин и братът на бъдещата му съпруга – Руско, отишли в заведението и си поръчали бутилка уиски.

"Свидетелите потвърдиха, че двамата се скарали незнайно защо с други мъже в кръчмата. Скандалът се пренесъл навън. Мартин бил застигнат и наръган с нож няколко пъти. Руско има прободна рана в бедрото и е със счупен нос", разказа пред "24 часа" Георги Георгиев, баща на Руско и общински съветник в Суворово.

В неделя следобед окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа 33-годишния В. П. за убийството.

"С нищо не сме ги провокирали. Седяхме си в дискотеката и в един момент някакво момче дойде при нас. Каза ни: "Вие още ли сте тук?". И удари Мартин. От това момче тръгна всичко. Другите също ни се нахвърлиха, бяха поне 5-има. Не познавам никого от тях. Помня, че започнахме да бягаме към детската градина. Мен ме наръгаха в лявото бедро. Счупиха ми и носа. После не помня. Свестих се на земята и видях Мартин - беше още жив, дишаше тежко", разказва, макар и трудно, оцелелият Руско.

Двамата с Мартин решили да избягат от дискотеката, а нападателите им ги погнали.

"Вероятно са ударили Руско със стол в главата, защото е изгубил съзнание. Не е успял да види кой е наръгал Мартин", допълва бащата Георгиев.

След дни Мартин щял да се жени за сестрата на Руско - Дияна, която е бременна в 5-ия месец. В момента Руско е на лечение в болница "Св. Анна" и е под строга полицейска охрана. Той има около 4-сантиметрова прободна рана и отоци по главата.

Мартин пък е издъхнал след 3 прободни рани, едната в областта на сърцето.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна