IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:16 | 15 март 2016
Обновен: 23:06 | 23 април 2024

Деца влизат с чипове в училище

Системата за контролиран достъп е въведена в СОУ „Св. Климент Охридски“

По материала работи: Деян Михайлов
Деца влизат с чипове в училище

Учениците от СОУ „Св. Климент Охридски“ вече влизат с чип в училище. Система за контрол на достъпа е монтирана на всички входове на сградата. Всеки ученик разполага с индивидуален чип, който трябва да използва само на влизане, на излизане сензорът отчита движението пред вратата и тя се отваря след няколко секунди. 


„Въвеждането на системата за контролиран достъп в  СОУ „Св. Климент Охридски“ не е свързано с някакъв инцидент. Ръководството на училището е решило да повиши сигурността на учениците и учителите в сградата. Повишената бдителност никога не е излишна. По места всеки директор сам решава как да обезпечи сигурността в сградата. Някои са въвели система с пропуски, на други места са поставени камери, трети имат сключен договор с охранителни фирми“ – коментира за „Черно море“ началникът на регионалния образователен инспекторат Венцеслава Генова. 


Във връзка с въведената система за контрол на достъпа в СОУ „Св. Климент Охридски“ има и специален ред, по който може да се получават служебни бележки и уверения. Нужният документ може да бъде получен или лично от ученика по време на голямото междучасие или от родител, който трябва да попълни предварително заявление през училищния сайт и да получи заявената бележка или във вторник от 16,30 до 17,30 часа или в петък от 7,30 до 9,00 часа в канцеларията на училището.
Всички родители, които желаят среща с учител или класен ръководител извън определените часове за консултиране, публикувани на училищния сайт, ще влизат в сградата по общия ред: със записване при охранителите и след предварително уговорено с учителя време, извън учебните часове.

ПОЛИНА ПЕТРОВА

 

 

Коментари

Новини Варна