IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
17:24 | 29 юни 2016
Обновен: 19:56 | 20 април 2024

Още места за отдих и забавление отварят врати край Морска гара

Преди 2 седмици съобщихме за загадъчна инсталация на порта, вече има яснота какво ще е предназначението й

По материала работи: Слав Велев
Още места за отдих и забавление отварят врати край Морска гара

Площадка за игра на деца, атрактивни заведения и 24-часов паркинг ще отворят врати в обновената пешеходна зона край Морска гара. Достъпът до павирания участът е улеснен с вход, разположен от страната на бул. “Приморски”, научи Медийна група “Черно море”.

 

Преди 2 седмици съобщихме за загадъчна инсталация на порта. Има яснота какво представлява изградената от контейнери инсталация – уникалното за страната съоръжение ще подслони освен заведения информационни центрове и регатни офиси, които ще се ползват за големи морски събития – каквото е регатата “Тол Шипс 2016” от 1 до 4 октомври.


Изграденият в зоната паркинг за автомобили ще помогне да се оптимизира и движението на градския транспорт, автобусите на туроператорите за круизните кораби. Престоят ще бъде безплатен за определен брой минути, а после – левче на час.


Разбра се още, че стар бункер до кея ще стане рибен ресторант, в който ще се предлагат както морски деликатеси, така и различни видове бира. Подобни функции ще изпълнява е ремонтиран склад на пристанището. Така ще се запази оригиналният вид на района, но пък мястото ще стане привлекателно.


Помислено е и за децата – до дни ще заработи и нова площадка за игра. Разположена е между уникалната конструкция от контейнери и Морската гара.


Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна