IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:03 | 6 април 2017
Обновен: 02:45 | 21 април 2024

Над 300 ученици ще се включат в традиционния крос "Великден с децата на Варна"

На 19 април от 12 часа край сцена Раковината в морската градина ще е 12-ото издание на проявата

По материала работи: Слав Велев
Над 300 ученици ще се включат в традиционния крос "Великден с децата на Варна"

Над 300 ученици ще се включат в традиционния крос "Великден с децата на Варна", който през тази година се организира за 12-и пореден път от община Варна и Варненската и Великопреславска света митрополия. Проявата ще е на 19 април от 12 часа край сцена Раковината в морската градина. "Това е една традиция, започната от покойния митрополит Кирил, която аз продължавам. Всяка година децата са много организирани и мобилизирани да се включат в кроса и ние няма как да не ги подкрепим. Проявата е добър повод също те да се срещнат със светата църква. Спортът е много важен за младите хора, защото той учи на дисциплина, отговорност и самоконтрол", отбеляза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който благослови проявата. 
 

По традиция кросът ще бъде предшестван от молебен водосвет. Всички участници ще получат червени великденски яйца, фланелки, грамоти и книгата "Посъветвай ме, отче", в която има въпроси и отговори по много същностни въпроси за религията. 



Директорът на общинската дирекция "Спорт" Кристиан Димитров изрази своята признателност към Варненската и Великопреславска митрополия за това че традиционно подкрепя кроса "Великден с децата на Варна". Той помоли и за благословия за предстоящо събитие, което дирекцията ще организира в деня на християнското семейство - 21 ноември. 


Председателят на олимпийския клуб Валентин Пантелеев подчерта, че традиционният крос за Великден е спортна, но не и състезателна проява, в която е важно участието. 


Полина Петрова

 

 

Коментари

Новини Варна