IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:42 | 28 октомври 2017
Обновен: 12:12 | 16 май 2024

197 здравни специалисти изпрати днес МУ - Варна

Абсолвентите от випуск 2017 на Медицинския колеж получиха своите дипломи

По материала работи: Борис Проданов
197 здравни специалисти изпрати днес МУ - Варна

197 здравни специалисти получиха своите дипломи на тържествена церемония във Фестивалния и конгресен център във Варна. Абсолвентите от випуск 2017 на Медицинския колеж към Медицински университет – Варна се заклеха да служат вярно и отговорно на благородната професия.

 

Медицински колеж – Варна, който тази година отбелязва 75 години от създаването си, до момента е осигурил за региона и страната 17 787 висококвалифицирани здравни специалисти.

 

Още 197 абсолвенти от осем специалности получиха право да упражняват професията си, а 49 от тях завършват с отличен успех.

 

 

Да помнят, че няма невъзможни неща, ако вярват в способностите си и ако гледат на проблемите като на предизвикателства, призова младите специалисти ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов.

 

Наред с пожеланията за крепко здраве и лично щастие ректорът на университета пожела на абсолвентите да бъдат истински, да се учат от всичко и от всеки, да имат сила и смелост, за да следват поставените цели, както и да бъдат добри хора.

 

Четирима абсолвенти, които завършиха обучението си с успех 5.93, получиха почетен плакет и грамота „Отличник на Випуск 2017“ , както и парични награди от ректора на Медицинския университет и от кмета на Варна Иван Портних. 

 

 

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна