IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:09 | 12 декември 2017
Обновен: 12:01 | 21 април 2024

Късните автобуси във Варна може да струват и по-скъпо

Така ще намалят загубите на общинския превозвач

По материала работи: Борис Проданов
Късните автобуси във Варна може да струват и по-скъпо

Пътниците във варненския градски транспорт след 22 ч. може да се наложи да плащат и по-скъпи билети. Вариантът беше разгледан на постоянна комисия „Транспорт“ към Общинския съвет на Варна. Така общинският превозвач ще може да прави късни курсове без загуби.

 

Председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов коментира, че предстои разглеждане както на нова транспортна схема, така и на промяна на тарифирането.

 

Повод за това негово изказване стана сигнал на варненци, внесен от журналиста Даниела Стойнова (БНР) за премахването без обществено обсъждане на рейса по линия №20 в 22,40 ч.

 

Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски транспорт“, беше категоричен, че това е направено, защото късният курс е нерентабилен поради липса на пътници. Така последно „двайската“ вечер тръгва от жп гара в 22 ч., а от „Владиславово“ в 22,10 ч.

 

Той допълни, че около 30 000 лв. годишно струвал само курсът в 22,40 ч. Това се дължало на заплащането на нощен труд на шофьорите. Държавното дотиране на нерентабилната линия не компенсирало загубите.

 

В крайна сметка новите регламенти ще променят ситуацията, но трябва да се изчака решение на Общинския съвет, стана още ясно на комисията.

 

Още по темата: По левче за рейс до Ракитника и Прибой във Варна

Коментари

Новини Варна