IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:24 | 13 март 2018
Обновен: 05:03 | 24 април 2024

Нов спортен комплекс откриха във варненския квартал Галата (СНИМКИ)

Догодина подобно съоръжение ще има и във Владиславово, обяви кметът Иван Портних

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Нов спортен комплекс беше открит във варненския квартал Галата от кмета Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. На площ от 2 декара са изградени футболно игрище, детска площадка, фитнес на открито. Общата стойност на комплекса е около 250 000 лв. Обектът е сертифициран, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност. 

 

Осигурени са подстъпи за хора в неравностойно положение и към двете нива на комплекса. "Продължаваме с инвестициите в спортна инфраструктура и в детски площадки за най-малките варненци. Комплексът в Галата беше едно от обещанията, които бяхме поели към хората, които живеят в този район да им осигурим съвременна среда за спортуване и отдих" - заяви кметът Иван Портних.
 

През миналата година редица подобни такива проекти бяха реализирани в различни части на града, като някои от спортните площадки бяха изградени в училищни дворове, за да се ползват както от ученици, така и от жителите на съответните квартали. 

 


"В момента стартираме още нови 8 детски площадки, които са в обхвата на целия град. Проектираме също голям спортен комплекс във Владиславово и под улица "Студентска", а в Младост предвиждаме разширяване на съществуващия. Стараем се да подобрим базата за масов спорт в целия град", допълни кметът. Той разкри, че строежът на мащабния спортен комплекс във Владиславово, за който в. "Черно море" вече писа, ще бъде заложен за изпълнение в бюджета за 2019-а година. 

 

 

 

 

 

Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна