IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:41 | 16 октомври 2018
Обновен: 03:07 | 25 април 2024

Бебета носати мечета радват гостите на варненския зоопарк (СНИМКИ)

Бум на посетители отчита зоокътът

По материала работи: Борис Проданов
Бебета носати мечета радват гостите на варненския зоопарк (СНИМКИ)

Пет носати мечета са най-новите обитатели на варненския зоопарк, които са се родили само преди четири месеца. „Все още са бебета, много са лакоми, палави, игриви, правят много пакости в клетката, закачат се с гледачите и непрекъснато търсят нещо интересно, с което да си играят. Когато е светло, постоянно са навън за радост на посетителите“, разкри за медийна група „Черно море“ уредникът на зоокъта Нора Люцканова.

 

За да се забавляват, атрактивните мечета разполагат и с играчки. Храната им, разбира се, е много разнообразна, включва всеки ден сурово месо, сурови яйца, които са много полезни за тях, различни плодове и зеленчуци, главно сезонни.

 

Нора Люцканова уточни, че от началото на годината в зоопарка са се родили 27 едри бозайника и малко над 60 птици.

 

 

„Последно се роди едно камерунско козле, голям красавец, което се намира в контактната зона, заедно със своята майка. Миналия месец дойдоха двойка черни муфлони от вида Европейски муфлон. Интересното при тях е че са изцяло черни, дори рогата и лигавиците им“, разкри още тя.

 

По думите й доста интересни за посетителите на къта традиционно са маймунките, мечката, лъвовете и камилата, а повечето от животните са и доста контактни.

 

Гледачите на питомците на варненския зоопарк са  се погрижили и за зимния режим на своите любимци, който е обогатен с повече плодове и зеленчуци, с което им гарантират добро здраве.

 

От началото на годината до края на месец септември през зоокъта са преминали 150 000 посетители, като само за летните месеци те са били 90 000, което е с 5 000 повече от предходния летен сезон. С 10 000 повече са посетителите за целия период, спрямо миналата година. „Очертава се да отбележим бум на посещения за 2018 г. спрямо предходните 10 години“, заяви директорът на варненския зоопарк Иванка Стоянова.

 

 

„За нас това е една добра година, радваме се на много бебета и на много посетители. Радваме се и на голям интерес към контактната зона, където вече имаме и редовни посетители, които си имат любимци“, допълни г-жа Стоянова.

 

Мариана Стойкова

Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна