IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:41 | 3 март 2018
Обновен: 01:06 | 10 април 2024

Владиславово почете героите на Трети март (СНИМКИ)

Традиционно церемонията се проведе на Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България

По материала работи: Борис Проданов
Владиславово почете героите на Трети март (СНИМКИ)

На Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България в местността “Терасите” традиционно беше честван 3 март.

Присъстваха председателите на постоянната комисия “Туризъм, търговия и рекламна дейност" Марица Гърдева и на “Европейски въпроси и международно сътрудничество” Николай Георгиев, кметът на район “Вл. Варненчик” Николай Костадинов, генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, общински съветници, представители на районните кметства на Варна, на ВМС, на обществени организации и много граждани.

Заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България руски воини беше отслужена от отец Георги Петков – председател на храма “Св. Димитър”.

Под звуците на духовия оркестър на ВМС венци и цветя положиха Марица Гърдева, Николай Георгиев, от генералното консулство на Руската федерация, районният кмет Николай Костадинов, представители на неговите колеги в 4-те района на Варна, духовници, и много граждани.

Дори "Варненските мотористи" почетоха паметта на освободителите.

Още по темата: Стотици се включиха в официалното честване на 3 март във Варна(СНИМКИ)(ОБНОВЕНА)

Коментари

Новини Варна