IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:41 | 22 март 2019
Обновен: 13:28 | 25 април 2024

МБАЛ „Света Анна – Варна“ вече е с нов асансьор

Д-р Красимир Петров: Тече процедура за подмяна на втори

По материала работи: Пламен Янков
МБАЛ „Света Анна – Варна“ вече е с нов асансьор

От понеделник, 25 март, гражданите, които влизат в двора на МБАЛ „Света Анна – Варна“ с автомобил, ще имат възможността да преминават през новия подход към болничния комплекс. Той е разположен на бул. „Цар Освободител“, а работното му време е от 7 до 19 часа.
 

Старият вход откъм ул. „Битоля“, по ул. „Дойран“ ще бъде предназначен за доставчиците на лечебното заведение. Въпреки това през него ще бъдат допускани и посетители, които все още не знаят за новооткрития подход.
 

Спешният вход от страната на бул. „Цар Освободител“ ще бъде отворен само за пациенти, които посещават Спешното отделение на болницата, а работното му време продължава и след 19 часа. От лечебното заведение осигуряват безплатен  престой до три часа на водачите с инвалидни стикери на автомобилите си.
 

Напускането на комплекса ще се извършва през изхода към ул. „Генерал Колев“. Там посетителите на лечебното заведение ще плащат и таксата си за престой.
 

Целта на новата организация на движение в двора на МБАЛ „Света Анна – Варна“ е облекчаването на придвижването и престоя на територията на болничния комплекс. Изпълнителният директор на МБАЛ „Св.Анна“ Д-р Красимир Петров заяви, че тя е наложена от обстоятелството, че ежедневно през болницата минават между 1000 и 1200 автомобила.  
 

Д-р Красимир Петров съобщи още, че с финансовата подкрепа на Министерството на здравеопазването, преди седмица в лечебното заведение бе монтиран нов асансьор. Финансовата помощ е била предназначена за смяната на асансьора, който пропадна на 4 декември миналата година,  но с нея ще бъде сменен и втори асансьор, като процедурата за неговата подмяна тече в момента.
 

Ремонтите в болничното заведение засягат и парапетът пред родилното отделение, който е укрепен спрямо новите изисквания за безопасност, стълбището и фоайето.
 

„С края на ремонтните дейности, които текат в момента, приключваме с обновяването на вътрешността. След тях предстои реконструкция на фасадата, след която се надяваме по нея да няма бръшлян“ – каза д-р Красимир Петров.
 

Изпълнителният директор разкри още, че за своята 140-годишнина, лечебното заведение си е поставило за цел и изграждането на параклис, разположен в болничния комплекс.


Андрей Андреев
 

 

Коментари

Новини Варна