IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
16:27 | 23 май 2019
Обновен: 10:28 | 25 април 2024

Спешно започват събаряне на незаконните къщи в „Максуда“, кацнали на ската над бул. „В. Левски“

Това разпореди кметът на Варна Иван Портних, след като земна маса се свлече върху новия булевард

По материала работи: Борис Проданов
Спешно започват събаряне на незаконните къщи в „Максуда“, кацнали на ската над бул. „В. Левски“

Земна маса се свлече върху отсечка от новия бул."Васил Левски" в района на „Максуда“. Пожарна, гражданска защита и полиция са на терен и обезопасяват района.

 

 

„Над 200 незаконни постройки в района бяха премахнати през последните няколко години, каза минути след инцидента кметът на Варна Иван Портних. Виждате как висят сградите горе на ръба, започнали сме процедури по събаряне, защото сградите са незаконни, още през март 2018 г. За съжаление на 21 май 2019 г. Върховният административен съд отмени заповедта за предварително изпълнение. Веднага сме обжалвали, но делото е насрочено за 20 януари 2020 г. Тук става въпрос за живота на хората, влизаме и събаряме“, категоричен бе кметът.

 

 

Неприемливо е къщите да седят на ръба и да чакаме да слязат долу, каза още Иван Портних и заяви, че събарянето започва още днес, за да може да се обезопаси ската. От горната страна на ската ще бъде изграден път, за да има достъп до полиция и пожарна в района, който в моментното си състояние не осигурява достъп. Ще има изградена и ограда, за да не могат да се изхвърлят повече боклуци по ската, който ще бъде залесен, уточни кметът.

 

Ще бъде предоставена алтернатива за временно настаняване на живеещите във въпросните къщи, стига да имат желание, каза още Иван Портних.

 

Текст и снимки Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна