IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:31 | 14 август 2019
Обновен: 05:32 | 14 април 2024

Половин тон нелегален алкохол засякоха гранични полицаи край Варна

Доставката е била предназначена за местния пазар

По материала работи: Борис Проданов
Половин тон нелегален алкохол засякоха гранични полицаи край Варна

Половин тон нелегален алкохол откриха гранични полицаи край Варна. Това стана по време на специализирана операция на НС „Гранична полиция“ и агенция „Митници“ за противодействие на престъпления, свързани с акцизни стоки, съобщи комисар Диян Иванов, началник на „Гранична полиция“ – Варна, на извънреден брифинг.

 

В рамките на акцията в предиобедните часове на 14 август в местност „Харамията“ гранична полиция спира брандиран микробус. При проверка на товара са открити разфасовки със съдържание различно от обявеното. Обявени по стокови разписки са нискоалкохолни напитки – вина, а в тетрапак опаковки са открити високоалкохолни напитки – мента, водка, уиски и ракия. Намереното нелегално количество алкохол е приблизително половин тон, уточни комисар Иванов.

 

Открити са около 150 тетрапак опаковки от по 3 и 5 литра. В микробуса е имало и стъклени оригинални бутилки с водка, мастика, ракия и мента. Тепърва ще се установява дали тези бутилки играят ролята на мостра, каза районен прокурор Владислава Панайотова. Доставката е за Варна и тепърва ще се установява откъде е тръгнала стоката и за къде точно е предназначена, добави тя.

 

Задържани за 24 часа са шофьорът на микробуса и двама негови спътници. Разследването продължава, предстои да бъде решено дали на тримата ще бъде наложена мярка задържане под стража. За подобно деяние законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода, уточни прокурор Панайотова.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна