IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:32 | 15 ноември 2019
Обновен: 13:15 | 15 април 2024

До края на ноември военният ни флот ще се сдобие с трети хеликоптер

ВМС чакат офертите за строителството на многофункционален патрулен кораб

По материала работи: Борис Проданов
До края на ноември военният ни флот ще се сдобие с трети хеликоптер

До 6-ти декември се очаква да бъдат получени новите оферти от фирмите, кандидатствали за строителството на многофункционален патрулен кораб за ВМС. Това каза във Варна командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Той допълни, че до края на ноември военният ни флот ще се сдобие и с трети хеликоптер.

 

„Процедурата върви така, както очаквахме. Веднага след като бъдат получени новите оферти ще започне работа комисията, която през януари ще трябва да излезе с предложение до министъра“, каза контраадмирал Михайлов и обяви, че очаква до края на ноември военноморските ни сили да получат хеликоптер от тип „Дофин“.

 

Той е цивилният вариант на хеликоптерите „Пантер“. Разликите между конфигурациите им са много малки. Хубавото е, че вертолета е произведен в същия период, когато са произведени двата пантера, които притежават ВМС в момента, така че се надявам много бързо да започнем да го използваме пълноценно, добави контраадмиралът.


След като хеликоптерът бъде получен официално, ще се проведе тържествена церемония по приемане в строя.

 

Емил Дамянов

Снимка Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна