IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:04 | 27 февруари 2020
Обновен: 22:15 | 16 април 2024

Изкупиха и термометрите от аптеките във Варна

Няма случай на заразен с коронавирус в града, чакат се пробите на 8 човека, настанени в Инфекциозното

По материала работи: Борис Проданов
Изкупиха и термометрите от аптеките във Варна

Кризисен щаб с цел превенция разпространението на коронавируса във Варна сформира областният управител Стоян Пасев. Събраха се представители на трите големи болници в града - МБАЛ „Света Анна“, УМБАЛ „Света Марина“ и Военноморската болница, РЗИ, граничните власти, Летище Варна, МВР, ДАНС и Пожарната.

 

Щабът е сформиран с цел превенция и гарантиране на по-добра координация между институциите. Във Варна и в страната няма случай на заразен с коронавирус. Това каза минути след заседанието областният управител, напомняйки, че все пак от Варна има директни полети до италианския град Бергамо, и обратно, където има заразени с коронавируса.

 

„Дезинфекцията на ръцете е изключително важна. За съжаление днес разбрахме, че в аптеките са свършили и термометрите“, каза Стоян Пасев.

 

 

Относно предпазните маски, които също липсват в аптечната мрежа в града, директорът на РЗИ – Варна, Дочка Михайлова каза, че е направено преразпределение в страната и в болничните заведения е получено известно количество, но недостатъчно за следващите 3 месеца. Всички РЗИ –та са направили заявка към Министерството на здравеопазването, лични предпазни средства се търсят и на централно ниво, уточни Михайлова.

 

От началото на епидемията до момента в Инфекциозната болница във Варна са хоспитализирани 16 души, пробите за коронавирус на 8 от тях са били отрицателни. Чакат се резултатите на останалите 8, обясни тя.

 

Мариана Стойкова

 

Още по темата: Заради психозата с коронавируса свършиха предпазните маски във Варна

 

Коментари

Новини Варна