IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
13:17 | 6 февруари 2015
Обновен: 17:55 | 23 април 2024

Вучков: Нито един пожарникар няма да бъде съкратен

Министърът награди най-добрия огнеборец на годината

По материала работи: Златина Добрева
Вучков: Нито един пожарникар няма да бъде съкратен

Нито един пожарникар или спасител не е съкратен и няма да бъде съкратен, обеща МВР шефът Веселин Вучков, който участва в награждаването на „Пожарникар на годината“ за 2014 г.
Вучков предположи, че утре пожарникарите ще излязат на протест.
„Уважаваме всяко законно право на протест, така че в това отношение не виждам никакъв проблем и от наша страна. Ако наистина има протест на пожарникари, които членуват в този синдикат, около час след началото аз ще ги приема в кабинета си и отново ще обявя позицията си от преди няколко дни, а именно, че продължава обновяването на цялата техника на пожарната“, коментира той, цитиран от "Фокус".
По думите му през март ще бъде обявен конкурс за 150 редови пожарникари, а през юли за още 100 - за тази година 250.
„Паралелно с това до 15 април ще обявим с главен комисар Николай Николов нова структура на тази главна дирекция. Мисля, че до март месец следващата година в екипите на пожарникарите ще могат да работят минимум по трима души", каза още министърът.
Вучков посочи, че разбира проблема, но бюджетът не позволява назначаването на много нови пожарникари.
По думите му техниката за пожарна безопасност ще бъде обновена на 90% до края на годината.
"Имах възможност на място във Варненско, Добричко, Елхово да видя, че пожарникарите се явяват последна опора на държавността. Това, което прави силно впечатление, когато помагат на хората в беда, е, че хора, които бяха превантивно евакуирани, възприеха с разбиране действията на местните пожарникари", заяви Вучков.
Министърът връчи наградата "Пожарникар на годината - 2014 година" на гл. инспектор Иван Желязков Пачов, началник на районната служба ПБЗН-Димитровград, информира днес.бг.
Иван Пачов каза, че 2014-а е била трудна за всички огнеборци в България и си пожела по-добра 2015 година.

Коментари

Новини Варна