IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
07:29 | 21 юни 2014
Обновен: 12:51 | 2 май 2024

Няма анулирани почивки или заявки за предсрочно прибиране на туристи заради наводненията

Няма анулирани почивки или заявки за предсрочно прибиране на туристи заради наводненията

По материала работи: Слав Велев
Няма анулирани почивки или заявки за предсрочно прибиране на туристи заради наводненията

Безпокойство сред руските туристи след потопа у нас

Съобщенията в руските и чуждестранни медии за тежките наводнения заради проливните дъждове в района на Варна, в резултат на които вече загинаха 11 души, предизвиква безпокойство в туристите, които планират почивката си в Албена, съобщава специализираното руско издание TourDom.ru, предаде бТВ.

„Днес например ни позвъни туристка, която трябва утре да излети натам заедно с малкото си дете. Тя е притеснена от чутите новини, а официална информация за положението няма”, разказа директорът на туристическата агенция „Надеждное” в Петрозаводск Андрей Федорович.

Подобни тревожни запитвания получават и други туристически фирми. Въпреки това агенциите успокояват, че бедствието не е засегнало непосредствено курортните зони.

От „Солвекс Травъл” посочват, че наводненията в България не пречат на летуващите, летищата работят в нормален режим. От агенцията допълват, че не са получавали жалби от туристите. Няма случаи на анулирани почивки или заявки на клиенти за предсрочно завършване на почивките.

От българската компания „КИТТ” също съобщиха пред кореспондент на TourDom.ru, че обстановката в курортите е нормална.

„Има някои пътища, на които е ограничено движението, в частност, властите съобщиха, че затварят пътя към летището от Албена, но проблемите се отстраняват. Времето разбира се не е много приятно, студено е, но прогнозите за следващите дни са благоприятни, трябва да се затопли”, разказа събеседникът на руското издание.

 

Коментари

Новини Варна