IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
06:41 | 29 април 2014
Обновен: 12:21 | 15 април 2024

Обирът в автосервиза в София за 3 минути пред 36 камери

Обирът в автосервиза в София за 3 минути пред 36 камери

По материала работи: Златина Добрева
Обирът в автосервиза в София за 3 минути пред 36 камери

Обирът в автосервиза в столичния квартал “Павлово” е извършен само за 3 минути. Въоръжени мъже задигнаха 39 000 лева пред 36 камери, които са записали грабежа.
Сигналът за нападението е подаден в полицията в неделя около 22.50 ч. Петима или шестима маскирани и въоръжени мъже влизат в автосервиза, удрят 45-годишния пазач и изнасят метална каса с пари.
От видеозаписите от охранителните камери ясно личи, че маскираните мъже са познавали добре разположението на сградата, съобщиха БНТ и БНР. Обирът е записан от 36 камери.
Нападателите първо заплашват охранителя с пистолет, после го удрят няколко пъти и влизат в помещението.
"Охранителят е повален и е бит и ритан в главата, в корема, скачано му е по гърба, така видно от видеозаписите от доста едър човек, може би около 2 метра", обяснява управителят на сервиза Стоян Мулетаров.
Когато грабителите се качват на втория етаж, алармата все още не е задействана. Те чупят с чукове стъклената врата на офиса, където обикновено се извършват плащанията и с мощни удари откъртват и изнасят металната каса, която тежи над 100 килограма. В нея има 39 000 лева.
Общо обирът продължава три минути.
Едва тогава охранителят успява да натисне паник-бутона. След минути пристигат екипи на СДВР, но грабителите успяват да избягат с кола.
Това е вторият сериозен въоръжен грабеж в "Павлово", припомня dir.bg. Преди дни неизвестни, облечени като полицаи, обраха 30 000 лева от двама мъже, тръгнали да си купуват нова кола.

Коментари

Новини Варна