IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
08:25 | 15 март 2014
Обновен: 12:22 | 15 април 2024

Задържаха майката на убиеца от Лясковец

Задържаха майката на убиеца от Лясковец

По материала работи: Златина Добрева
Дисциплинарно производство срещу двама полицаи заради акцията в Лясковец

Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец. По непотвърдена информация жената ще отговаря за това, че в дома й има незаконно оръжие, предаде бТВ.
Полицейската блокада около жилището на стрелеца Петко Савов Петков в Лясковец, убил служител на реда и ранил трима, е почти вдигната. Нощта е минала спокойно.
Димитър, съсед на Петков, разказа, че за психичните проблеми на 53-годишния мъж се говорело в последните 2-3 години, „защото той беше затворен вкъщи, не се виждаше, много хора мислехме, че е в чужбина”.
„Познаваме се от много години. Беше добър и контактен, често спортуваше на стадиона. Той е завършил техникум за готвач – работил е в Германия и в Англия. Последно го видях преди 2 седмици, разговаряше с кварталния – може би имаше някакво оплакване от училището или съседи. Това ми беше първото виждане, защото не го бях виждал от 3 години. Майка му е тиха скромна жена, баща му беше машинист в жп-то. Всички сме потресени още и в шок. Вчера сутринта след 5 часа се чу шум – като от фойерверки. Помислих, че е сватба – после видях, че са изстрели и има полицаи отвън. Поискаха да излезем, целия ден не можах да се прибера вкъщи”, казва още съседът за преживяното преди ден.
Коментар на петъчните събития в града направи и кметът Ивелина Гецова. Тя подчерта, че по-сериозните заплахи от страна на убиеца Петко Петков към съседното училище започнали да се получават едва от началото на тази година, а не както се твърдяло – още от 2010-а. Акцията на МВР била провокирана именно от последното писмо на мъжа до училищния директор от 10 март, в което той казвал, че е „ловец от години и накрая ще вземе нещата в свои ръце”, тъй като притежава оръжие.
Гецова допълни, че в общината многократно Петков подавал жалби срещу съседи и съграждани, породени от „чисти битовизми” – кой къде си вари компотите или къде си е построил ограда. В повечето случаи жалбите били неоснователни.
Ранените при стрелбата в Лясковец полицаи, настанени във ВМА, са в добро състояние. Първоначалните прегледи на тримата мъже обаче показват тежки травми на крайници – по тази причина днес ще се наложат спешни реконструктивни операции. Това обясни един от лекуващите ги лекари доц. д-р Николай Младенов.
„Аз ги транспортирах с екипа от Горна Оряховица, заедно с още двама колеги. Днешните операции ще приключат до 16 ч. Има отнемане на меки тъкани и кости. С цел да няма вторично замърсяване и инфекциозни усложнения се налага ранна хирургическа намеса. За щастие защитата, която са носили, не е позволила тежки наранявания в областта на гърдите и корема”, посочи докторът от ВМА, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна