IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
11:06 | 14 март 2014
Обновен: 04:56 | 26 март 2024

Полицаите в Лясковец отишли като на сватба

Полицаите в Лясковец отишли като на сватба

По материала работи: Златина Добрева
Дисциплинарно производство срещу двама полицаи заради акцията в Лясковец

Акцията на МВР в Лясковец противоречи на елементарните изисквания и инструкциите за осъществяване на подобен тип действия, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air експертът по сигурността Николай Радулов.
По-рано днес психично болен човек се барикадира в дома си в Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Убит е полицай и трима униформени са ранени.
По думите на Радулов, ако трябва да се търси оставка, то това ще е на главния секретар на МВР.
Експертът разкри, че е изненадан, че на мястото са отишли експерти, но са допуснали да сте стигне дотам, че да има жертви.
“Минаха твърде много години, за да продължават да подценяват действията на агресивни въоръжени хора”, подчерта той. Според него е било необходимо да се направи пълен инструктаж на екипа, преди да отиде на мястото.
Радулов смята, че отговорността за случилото се е на ръководството на МВР, тъй като няма предварителна подготовка на полицаите.
“Тук полицаите са отишли като на сватба и ето го резултатът”, коментира той, подчертавайки, че става дума за липса на екипировка.
Според експерта по сигурността министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще наблегне на това, че става дума за трагична случайност, но всъщност истината е, че става дума за закономерност.
“Той би трябвало да е наясно с необходимостта от професионализъм при провеждането на каквато и да е акция”, коментира Радулов.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна