IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
09:08 | 22 февруари 2014
Обновен: 13:31 | 25 април 2024

Иманяр загина край Банско

Иманяр загина край Банско

По материала работи: Златина Добрева
Иманяр загина край Банско

Един мъж загина, двама са обгазени, единият от тях е в реанимация при инцидент с иманяри, копаещи тунел под могила край Банско.
Сигналът е подаден към 20 часа снощи от жена на около километър след разклона за Елешница на пътя Банско-Гоце Делчев. Трима иманяри удължавали стар тунел, водещ към вътрешността на могила, намираща се между пътя и река Места. При удължаването на тунела тримата се натъкнали на подпочвени води, пише БГНЕС.
Това явно е констатирано предните дни, тъй като снощи те донесли преносима водна помпа.
Изтеглили маркуча навън, на около 40-метра от входа на дупката. След което включили помпата. При работата й тримата се обгазили, единият от тях, който е от село Драглище край Разлог, е починал. Служители на полицията, пожарната и Гражданска защита успели да изтеглят навън през тесен тунел двамата пострадали. Транспортирани са до МБАЛ-Разлог, 56-годишният Марин П., който е от Добринище е транспортиран за реанимацията на МБАЛ с отравяне от въглероден диоксид. Вторият обгазен е отказал хоспитализация.
Тесният отвор към основата и вътрешността на могилата е копан преди години. Тримата неясно кога започнали да го удължават с надеждата да открият злато. Отворът на тунела тръгва от североизточната страна на могилата, спуска се косо надолу, дължината му е неизвестна. От него излиза маркуч. Отворът е с височина 70-сантиметра, широчината му е около 60 см.

Коментари

Новини Варна