IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:33 | 30 януари 2014
Обновен: 12:23 | 15 април 2024

Дядо тръгна за хляб, издъхна в снега

Дядо тръгна за хляб, издъхна в снега

По материала работи: Златина Добрева
Дядо тръгна за хляб, издъхна в снега

Осемдесетгодишен мъж почина от измръзване в каварненското село Видно, съобщиха от общинската администрация. Възрастният човек излязъл вчера до магазина и по пътя паднал в снега.
В община Каварна обстановката остава сложна заради снеговалежа и силния вятър през последните дни. Шести ден жителите на село Българево продължават да са без вода по вина на ВиК-Добрич.
В подобна ситуация най-голямото село в общината не е изпадала от последните 10 г., независимо от метеорологичните условия. Екипите на водното дружество все още не могат да отстранят аварията на Помпена станция Болата, която захранва с вода Българево, отбелязват от кметската управа.
"Следствие на тяхното нехайство 1200 жители продължават да са без вода. Детската градина в Българево също не работи поради липсата на вода", пише още в съобщението.
Също от шест дни 30 домакинства от Българево продължават да са без ток, тъй като Енерго Про не успява да отстрани възникнала авария.

Коментари

Новини Варна