IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:50 | 17 януари 2014
Обновен: 12:23 | 15 април 2024

Наказаха свещеник след секстормоз над монахиня

Наказаха свещеник след секстормоз над монахиня

По материала работи: Златина Добрева
Наказаха свещеник след секстормоз над монахиня

Наказаха свещеника, който беше обвинен в секстормоз над монахиня от Калоферския манастир. Това се случи с решение на Епархийския съвет на Пловдивската митрополия. С него се забранява на йеромонах Василий отсега нататък да служи в епархията.
До това решение се стигна, след като 26-годишна монахиня се оплака, че свещеникът я затворил в килия и я накарал да се съблече по бельо. Срамната сцена се разиграва в девическия манастир "Въведение Богородично" в Калофер.
Твърди се, че изповедникът от Зографския манастир отец Василий е накарал 26-годишната монахиня Възкресения да се съблече гола, защото нямала достойнствата да се нарече булка на Христос и се опитал да я насили.
Момичето се обадило по телефона на брат си – Мирослав Ангелов от Козлодуй, който от своя страна е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. По неясни причини обаче монахинята отказала да даде показания в полицията.
"След проверката Пловдивският епархийски съвет реши да забрани на йеромонаха да извършва всякакъв вид свещенодействия и свети тайнства", съобщиха от митрополията в Пловдив.
Цялата преписка за поведението на йеромонах Василий ще бъде предадена на игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий и манастирския събор, за да се произнесат по казуса, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна