IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
18:37 | 6 юни 2014
Обновен: 07:26 | 8 май 2024

Домашен арест за шофьора, убил Паоло

Домашен арест за шофьора, убил Паоло

По материала работи: manager
Домашен арест за шофьора, убил Паоло

Обвиненият за смъртта на 4-годишния Паоло шофьор на джип Георги Сапунджиев бе пуснат вчера под домашен арест в дома си в старозагорското с. Змейово, съобщи 24chasa.bg.

Съдия Красимира Дончева не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест, нито на защитата - за подписка. Решението може да се оспори пред апелативния съд в Пловдив на 12 юни. Ако то бъде потвърдено, на 16 юни Сапунджиев ще посрещне 45-ия си рожден ден вкъщи.

Шофьорът, който прегази детето на 2 юни в пешеходната зона на Стара Загора, бе доведен в съда с белезници на ръцете и верига на краката. 8 униформени съдебни полицаи охраняваха залата.

Според адвокат Георги Георгиев Сапунджиев е бил изписан от клиниката по неврохирургия на университетската болница в необичайно ранен час вчера - 7,15 сутринта. Не била дадена възможност да бъде оперирано пукнатото тъпанче на лявото му ухо, така имало опасност да оглушее.
Сапунджиев бе приет в болница три часа след като бе бит и ударен с камък от свидетели на трагедията.

Прокурор Румен Арабаджиков поиска шофьорът да остане в ареста с мотива, че заради обществено напрежение той може да се укрие и дори да избяга в чужбина. Адвокат Георгиев контрира, че когато в съдебната зала влезе общественото мнение, оттам излиза правосъдието. Той припомни, че граждани са нападнали шофьора с камъни. “Щяха да го убият, ако не го бяха спасили полицаите”, каза защитникът. Той твърди, че нападателите и номерата на колите им се знаят, но още не било образувано досъдебно производство поне срещу неизвестен извършител.

Коментари

Новини Варна