IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
18:21 | 9 юни 2014
Обновен: 09:07 | 24 април 2024

Влак блъсна микробус на прелез, двама берат душа

Влак блъсна микробус на прелез, двама берат душа

По материала работи: Борис Проданов
Влак блъсна микробус на прелез, двама берат душа

Влак блъсна микробус на прелеза при Куртово Конаре, в посока Ново село към 14,30 ч. Двама души, пътували в буса, са с опасност за живота.
Микробус "Ситроен Джъмпер", е преминал при спуснати бариери на прелеза в посока Ново село и в този момент е блъснат от товарен влак, движещ се от Кричим към Стамболийски, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 14.31 ч., съобщи БТА.
При удара возилото е отхвърчало на 15 метра, а по релсите са се разсипали десетки килограми замразена риба, които превозвал, съобщава "24 часа".
Наложило се е пожарникари да режат микробуса, за да измъкнат заклещените в него пътници. Те са пловдивчани - 23-годишен, който е управлявал буса, и спътникът му, на 48 г.
Двамата са с политравми и са настанени в Интензивното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. По-тежко е състоянието на шофьора, който е с травми по цялото тяло, съобщиха от здравното заведение.
Според разследването водачът на микробуса не е спрял на знак стоп при пуснат светлинен и звуков сигнал за преминаващ влак.
Заради произшествието движението по линията бе спряно за 2 ч.

Коментари

Новини Варна