IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
08:44 | 17 юни 2014
Обновен: 09:01 | 24 април 2024

Митничари откриха 57 080 евро под завивките на шофьор на ТИР

Митничари откриха 57 080 евро под завивките на шофьор на ТИР

По материала работи: Златина Добрева
Митничари откриха 57 080 евро под завивките на шофьор на ТИР

Недекларирани 57 080 евро откриха митническите служители на Лесово в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация.
Камионът пътувал от България за Турция и бил управляван от турски гражданин. На митническия пункт в Лесово шофьорът обявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената щателна проверка митническите служители открили в леглото на шофьора четири увити в хартия пакета с общо 57 080 евро. Контрабандната валута с левова равностойност 111 637 лв., била скрита под завивките на леглото в шофьорската кабина.  Според последвалите обяснения на водача на камиона, валутата е собственост на транспортна фирма.
Парите са иззети и срещу турския гражданин с инициали I.T. е образувано досъдебно производство по чл. 251 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.
Други два опита за контрабанден износ на недекларирана валута са пресечени от митническите инспектори на Малко Търново през последните дни. Иззети са недекларирани 34 900 евро. Нарушителите са двама български граждани, които пътували с лек автомобил.
Общо 91 980 евро недекларирана валута са задържали митническите служители на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново от началото на месеца.

Коментари

Новини Варна