IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
05:24 | 27 юни 2014
Обновен: 05:21 | 4 май 2024

15-годишна бере душа след катастрофа с линейка

15-годишна бере душа след катастрофа с линейка

По материала работи: Златина Добрева
15-годишна бере душа след катастрофа с линейка

Линейка, превозваща пациент и лек автомобил се сблъскаха снощи в столицата, на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски" и ул. „Опълченска". При удара линейката е транспортирала 15-годишно момиче към болницата, пострадало при друг пътен инцидент по-рано, за който не се знаят подробности. Момичето е с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов", където е настанено.
Спешният лекар, медицинската сестра и шофьорът на линейката също са били настанени в Пирогов минути след катастрофата. В момента в най-тежко състояние обаче е 15-годишното момиче, което е с множество травми, уточни директорът на болницата проф. Стоян Миланов. Пострадалата е с опасност за живота. Тя има тежки увреждания на двата крака, счупване на таз и на лява предмишница. Предполага се, обаче че тези травми са в следствие на първия пътен инцидент.
Момичето в момента се намира в детската реанимация на болницата, пояснява Дарик.
В лечебното заведение остава и шофьорът на линейката, който е с комоцио. Спешният лекар и медицинската сестра вече са освободени за домашно лечение. Не е ясно дали и в каква степен е пострадал шофьорът на автомобила, врязал се в линейката, тъй като той не е постъпвал в "Пирогов".
„Това е поредният инцидент, който доказва, че това джигитстване по улиците на София трябва да спре веднъж завинаги", добави още директорът на "Пирогов".

Коментари

Новини Варна