IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
10:13 | 2 юли 2014
Обновен: 15:43 | 24 март 2024

Йовчев не изключи още арести заради атаки срещу банки

Йовчев не изключи още арести заради атаки срещу банки

По материала работи: Златина Добрева
Цветлин Йовчев: Няма пари за нови къщи

Опитите през миналата седмица да се дестабилизира банковата система може би са резултат на дефицит на доверие във всички институции, заяви в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.
„Това, на което бяхме свидетели миналата седмица, от една страна е резултат може би на дефицит на доверие във всички институции и от друга страна, на една изключително отвратителна криминална атака”, заяви той.
Според него обаче действията на всички са били решителни и бързи, което е допринесло за успокояване на обстановката.
„Възможно е тази седмица да имаме още задържани”, коментира Йовчев действията на органите на реда.
Той добави, че би посъветвал всички да си държат спестяванията в банките, защото те са стабилни.
За искането на БНБ създаването на паника относно стабилността на финансовите институции да се наказва със затвор той заяви, че предложението ще бъде прието.
„Наистина ще криминализират това деяние и оттук нататък тези, които си позволят следващ път да проведат такава атака, ще понесат много тежко наказание по Наказателния кодекс. Това нещо го одобрявам изцяло”, обясни Йовчев, цитиран от dnes.bg.
Вътрешният министър каза, че засега няма нарастване на битовата престъпност в последните дни. Рано е за статистика, да не бързаме с изводите, уточни той.

Коментари

Новини Варна