IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Начало
10:40 | 11 септември 2014
Обновен: 12:28 | 15 април 2024

Кола се качи на тротоар, уби дете в количка

Кола се качи на тротоар, уби дете в количка

По материала работи: Златина Добрева
Кола се качи на тротоар, уби дете в количка

Нова кървава трагедия стана на пътя у нас. Тази сутрин лек автомобил излезе от пътното платно в района на созополското село Крушовец и връхлетя върху детска количка на тротоара. На място е загинало едногодишно момиченце в нея.
Трагедията се е разиграла на главния път Малко Търново-Бургас, който минава през селото. Шофьорът се качил на тротоара и блъснал млада жена от Крушовец, която разхождала детето си. Няма информация за състоянието на жената.
Майката се казва Нонка Красимирова, разказа пред БНР кметът на Крушовец. Тя разхождала бебето си в центъра на селото, когато върху тях връхлетяла колата.
„Карал е с превишена скорост и не е взел завоя. Дали е заспал, дали е алкохол?! Било е някакъв ужас“, обясни още кметът. Той разказа, че преди фаталния завой има пешеходна пътека.
Автомобилът е излизал от главния път от Малко Търново по посока Бургас. Момиченцето е починало на място, потвърдиха от полицията.
Следствената група прави оглед на местопроизшествието и все още няма официална информация за алкохолната проба на шофьора, както и дали той е карал с несъобразена скорост.

По информация на Флагман шофьорът е граничен полицай, който е бил пиян.

Коментари

Новини Варна