IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
16:18 | 26 септември 2014
Обновен: 04:28 | 25 март 2024

Разкриха две нарколаборатории и оранжерия за канабис

Разкриха две нарколаборатории и оранжерия за канабис

По материала работи: Ставри Таргов
Разкриха две нарколаборатории и оранжерия за канабис

Разкрити са две лаборатории за производство на метамфетамин и една оранжерия за отглеждане на канабис в домашни условия при операция в София, съобщи ДАНС.

Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин, кафяво вещество, реагиращо на хероин и различни количества прекурсори за производство на метамфетамини. Открити са и 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини.

От оранжерията са иззети 25 растения канабис тип "Холандец" с височина около 1,5 м с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри.

От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин.

За срок от 24 часа са задържани пет лица - български граждани, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна