IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
12:41 | 4 октомври 2014
Обновен: 13:47 | 15 април 2024

Осъдиха двама за агитация за гласуване

Осъдиха двама за агитация за гласуване

По материала работи: Златина Добрева
Крадец задигнал играчки и се скрил в морето

Две осъдителни присъди са наложени за нарушения против избирателните права на гражданите, съобщиха от Прокуратурата.
Повдигнато е обвинение на 45-годишен мъж от Кнежа за склоняване към гласуване в полза на определена политическа партия. Районният съд на града е постановил 6-месечна пробация за извършителя.
Прокуратурата е повдигнала обвинения и на 62-годишна жена от Плевен за склоняване към гласуване в полза на определена политическа партия. Районният съд на града е постановил 1-годишна пробация за извършителя.
От началото на предизборната кампания до момента са образувани 53 досъдебни производства, две от тях – бързи. Най-много са в Апелативната прокуратура в София – 19, следват Велико Търново - 13, Бургас - 9, Пловдив – 8 и Варна - 4. Образуваните проверки са 324, а постановените откази – 210. Изпратените преписки на други органи по компетентност са 13.
Националното междуведомствено звено между Прокуратурата, ДАНС и МВР продължава работата си. Сигнали за нарушения могат да се подават в прокуратурите по места и в районните полицейски управления.

Коментари

Новини Варна