IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
10:08 | 16 май 2014
Обновен: 04:57 | 16 април 2024

Треньорът по борба Янчо Патриков загина при катастрофа

Треньорът по борба Янчо Патриков загина при катастрофа

По материала работи: Златина Добрева
Треньорът по борба Янчо Патриков загина при катастрофа

Бившият европейски шампион по борба Янчо Патриков загина при катастрофа тази сутрин на пътя Средец-Бургас.
Пътният инцидент е станал около 9.17 часа на 20-30 м след бензиностанция „Лукойл” в района на село Дебелт, съобщава бургаската полиция.
Лекият автомобил "БМВ Х 5”, управляван от 70-годишния Патриков, е предприел изпреварване на ТИР. При прибирането си в собствената лента поради насрещно идваща кола джипът се удря в предницата на ТИР-а, завърта се на пътното платно, излиза от пътя и попада в крайпътна нива.
При катастрофата освен шофьорът на джипа е пострадала и неговата спътничка – С.П., 40-годишна от Бургас. Двамата са откарани в МБАЛ-Бургас, където Патриков по-късно е починал.
Жената е в стабилно състояние, оставена е за лечение в бургаската болница.
Официално съобщение за смъртта на бореца е публикувано и на сайта на Българската федерация по борба. Наскоро Янчо Патриков е отбелязал своя 70-годишен юбилей.
Той е роден на 15 март 1944 г. в село Светлина, Бургаско, носител е на няколко престижни международни награди.
Патриков е европейски шампион в свободната борба от "София 69". Два пъти е втори на континента, печели бронзов медал от световното в Едмънтън през 1970-а.
Янчо Патриков бе и успешен бизнесмен, член на Управителния съвет на Българската федерация по борба, дълги години треньор на ЦСКА и на националния отбор. През 1990-а като селекционер на представителния ни тим извежда възпитаниците си до пет финала на световното първенство в Токио, а отборът на ЦСКА е неизменен шампион на България повече от 10 г., пише dnes.bg.
Сред неговите състезатели са редица изявени наши борци, като Валентин Йорданов, Рахмат Сукра, Валентин Гецов, Валентин Райчев, Георги Янчев, Симеон Щерев, Камен Пенев, Димитър Филипов, Петър Христов и много други.
Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително, съобщават от федерацията.

Коментари

Новини Варна