IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
14:18 | 25 януари 2014
Обновен: 04:11 | 24 март 2024

Роман Василев става апелативен спец прокурор

Роман Василев става апелативен спец прокурор

По материала работи: Златина Добрева
Роман Василев става апелативен спец прокурор

Досегашният зам.-шеф на Софийската градска прокуратура Роман Василев става апелативен спец прокурор. Според самия обвинител новият пост не е понижение, напротив. „Отивам в по-горна прокуратура, няма как в този случай да съм понижен. Не може да се понижи прокурор чрез повишение", коментира Василев.
Днес стана ясно, че той е командирован на новото място със заповед на обвинител №1, за да оказва методическо съдействие на колегите си от Специализираната апелативна прокуратура. Той е поискал да има време, за да пише докторантурата си, посветена на темата „Организирани престъпни групи". „Писането върви добре", обясни пестеливо Роман Василев.
Преместването му ще се случи в понеделник. Дали Василев ще остане за постоянно в Специализираната апелативна прокуратура, ще реши Висшият съдебен съвет, в чиито компетенции е да повишава, понижава и премества магистрати. Най-вероятно рокадата е част от промените, които новият шеф на СГП Христо Динев иска да направи. Очаква се обвинител №1 на столицата да избере сам заместниците си.

Коментари

Новини Варна