IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
08:55 | 1 януари 2014
Обновен: 14:53 | 15 април 2024

Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на София

Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на София

По материала работи: Златина Добрева
Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на София

Хиляди софиянци и гости на столицата, заедно с имигранти и бежанци, отпразнуваха началото на Новата 2014 година на площад "Княз Александър І", предаде БГНЕС.

Новогодишният концерт спектакъл "Сцена под звездите", организиран от БНТ и общината, даде възможност за 15–и път на площада хиляди заедно да отброят последните секунди на старата година. Усмивките и доброто настроение не напуснаха лицата на хората през цялото време. Надеждите, които те влагат в новото начало и за доброто на страната, проличаха и от пожеланията, които си отправяха.

"Много здраве, щастие за цялото семейство, за целия народ", пожела минути след началото на годината жена от публиката. Младо момиче, което бе дошло с приятелките си, също не пропусна да пожелае здраве и щастие и за себе си, но и за всички млади хора. Баща, който бе довел на площада малката си дъщеря, пък се надява и през 2014 година децата да са все така радостни и разбира се да са живи и здрави. А ние, каза той, да сме още по-щастливи от миналата година.

На площада в българската столица бяха и имигранти от други страни. Така момчета от Афганистан с нескрито щастие и усмивка показаха своето възхищение от настроението тук и пожелаха само хубави неща като честитиха Новата година.

Някои от тях дори се включиха в хората, които се извиха минути след полунощ на площада. Те бяха поведени от танцьорите на Неврокопския ансамбъл, след като певицата Николина Чакърдъкова слезе сред публиката и покачи градуса на настроението.

За да усетят хората на площада празника, пяха Мария Илиева и новите идоли на най-младото поколение. Зарята и тази година също разнесе празничния дух и даде тон на веселието, а в небето над празнуващия площад летяха и запалени фенери.

Коментари

Новини Варна