IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
18:23 | 21 юли 2014
Обновен: 11:21 | 21 април 2024

Валежи, градушки и бури утре

Валежи, градушки и бури утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Градушка с големина на лешник нанесе щети в село Александрово


Във връзка с обявения код "Жълто" за опасни метеорологични явления и предвиждания за валежи, гръмотевични бури и градушки Столична община напомня на гражданите да бъдат внимателни и да изчакат преминаването на бурята в закрити помещения, пише dnes.bg. От съображения за сигурност се препоръчва да се избягва престоят на открито или под козирки, тераси на сгради, да не се стои под електропреносна мрежа и стълбове с високо напрежение, както и под дървета.
От общината призовават гражданите да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата или офисите си.
Прогнозата предвижда още през нощта над западните райони на страната облачността да се увеличи. Преди обяд на места там вече ще има превалявания. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места в западната половина от страната ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки.
Вятърът ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевичните бури.
В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е до умерен.
През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има валежи и гръмотевици.
Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще са 30-34°.
Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са между са 29° – 31°.

 

 

Коментари

Новини Варна