IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
12:01 | 6 август 2014
Обновен: 02:00 | 25 април 2024

Раздават ваучери на пострадалите от пороите във Великотърновско

Раздават ваучери на пострадалите от пороите във Великотърновско

По материала работи: Златина Добрева
Раздават ваучери на пострадалите от пороите във Великотърновско

Във Велико Търново започна раздаването на ваучери на пострадалите от наводненията, съобщиха от общината. Първите 412 ваучери днес са дадени в кметството на Килифарево от зам.-кмета на общината Снежана Иванова.
Тя съобщи, че чрез тях могат да се получат 7 вида битова техника и 5 вида мебели, а стоките да се вземат от 7 магазина за бяла и черна техника.
Зам.-кметът обясни, че ваучерите не могат да се преотстъпват и да се осребряват. Те са поименни, притежават уникални номера, ще бъдат подписани и подпечатани.
От община Велико Търново са изготвили график за раздаването на ваучери и в останалите населени места.
От общината уточняват, че ваучерите могат да се ползват в периода от 14 август до 1 октомври. Те са на обща стойност 90 580 лв. и покриват изцяло заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства, които са подали заявления за възстановяване на щети.
След наводненията в областта Фондация „Помощ за благотворителността в България" инициира кампания "Заедно в бедствието" за подпомагане на бедстващите семейства, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна