IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
14:03 | 30 август 2014
Обновен: 16:24 | 26 март 2024

Цените по морето падат с 20%

Цените по морето падат с 20%

По материала работи: Златина Добрева
Цените по морето падат с 20%

Тази година туристическият сезон бе доста слаб и в неговия край хотелиери и ресторантьори са готови на значителни отстъпки само и само да привлекат още малко клиенти. По-ниските цени в някои курорти вече са факт, а през септември ще се усети понижение от 20%, съобщава nova tv.
Първата вълна с отстъпки беше около 20 август, когато цените паднаха с около 10 на сто. Около 10 септември се очаква още по-евтино море – поне с 15-20 %.
Така стая в 4-звезден хотел „ол инклузив” в Слънчев бряг - ще можем да наемем за 100-120 лева, а в 3-звездните хотели цените на офертите ще се движат между 90 и 100 лева. Къде обаче почивката ще ни излезе най-евтино.
За тези, които предпочитат не нощ под звездите, а нощ с пет звезди, почивката ще излезе доста по-скъпо, поне засега. В битката помежду си хотелиерите са готови на различни отстъпки. Повечето квартири и семейни хотели вече са свалили цената на нощувката до 10-15 лева, а от септември почивката може да ни излезе и наполовина.
Засега цената на нощувките остава непроменена в Созопол, където празниците на изкуствата „Аполония” събират хиляди туристи.

Коментари

Новини Варна