IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
05:52 | 15 септември 2014
Обновен: 12:18 | 28 март 2024

МТИТС трябва да отговори днес за финансовите корекции по еврофондовете

МТИТС трябва да отговори днес за финансовите корекции по еврофондовете

По материала работи: Златина Добрева
МТИТС трябва да отговори днес за финансовите корекции по еврофондовете

Днес изтича срокът, в който Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ ще трябва да предостави на Министерството на финансите отговора си за наложените 24 млн. лв. финансови корекции при изпълнението на Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Програмата финансира изграждането на автомагистралите "Тракия", "Струма", "Люлин" и "Марица", софийското метро, както и ЖП-инфраструктура.
И до днес обаче от транспортното министерство отказват да съобщят по кои конкретни проекти са констатираните нарушения, пише БГНЕС.
Министърът на транспорта Николина Ангелкова дори определи като "конфиденциална" информацията за санкционираните проекти.
В петък министър Ангелкова увери, че ако Управляващият орган на ОП "Транспорт" не успее да докаже закономерността на направените разходи пред ИА ОСЕС, то парите няма да бъдат загубени, а сумата в размер общо на 24 млн.лв. ще бъде пренасочена към проекти, по които не са установени нередности. Николина Ангелкова не посочи и проектите, по които биха могли да се пренасочат парите.

Коментари

Новини Варна