IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:28 | 1 февруари 2014
Обновен: 01:12 | 15 май 2024

МВнР съветва: Не пътувайте до и през Сърбия!

МВнР съветва: Не пътувайте до и през Сърбия!

По материала работи: Златина Добрева
МВнР съветва: Не пътувайте до и през Сърбия!

По информация на посолството на Република България в Белград, метеорологичната обстановка на територията на Сърбия през последните 12 часа е крайно усложнена поради силен снеговалеж и силен вятър, причиняващ снегонавявания, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.
В някои участъци пътищата са непроходими, силно затруднено е движението по магистралата Белград-Будапеща, в резултат на което са се образували колони от автомобили. ГКПП Хоргош на
сръбско-унгарската граница е затворен, пише dnes.bg.
МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия, да се информират за актуалната обстановка, както и да съблюдават съветите и указанията на местните власти.
При необходимост българските граждани да се обръщат за съдействие към посолството на Република България в Белград: Посолство на Република България, Адрес: ул. "Бирчанинова" щ 26, 11000 Белград, Сърбия Тел.: +381 11 36 13 980; +381 11 36 13 990.

Коментари

Новини Варна