IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
13:28 | 25 януари 2014
Обновен: 17:36 | 23 април 2024

Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

По материала работи: Златина Добрева
Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

Исканията на студентите са нелепи и голяма част от тях не са обърнати към правителството или парламента. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира пред журналисти в Бургас окупацията на СУ "Св. Климент Охридски" от студенти през тази нощ, съобщава dnes.bg.
„Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са обърнати към правителството или към парламента, защото ако говорим за Царево" - става въпрос за решение на съда", заяви Станишев.
По думите му те не изразяват мнението на мнозинството, които искат да учат. Станишев нарече още акцията "окупация срещу знанието".
По думите му колкото повече работи правителството на Орешарски, толкова повече конкретни резултати се постигат.
„За първи път от много години насам, държавата започва годината на чисто с бизнеса - практически цялото ДДС е разплатено. Това не се случваше последните 4 години. Държавата отлепва от дъното и икономиката започва да работи. Вчера имахме среща с десетки представители на бизнеса в Стара Загора и чухме техните мнения, оценки за това, което е свършено, както и това, което очакват да се свърши. Затова е това бързане.
Целта е не просто да се свали правителството, а да се свали бързо, за да се пречи на нормалното функциониране на държавата и възстановяването й след едно управление, което я опустоши и докара хората до мизерия и до самозапалване от отчаяние“, каза още Сергей Станишев.
Преди да влезе в залата на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", където днес се провежда общинска конференцияна БСП, Сергей Станишев бе посрещнат от десетина протестиращи с плакати и викове "Оставка" и "Мафия".
Според тях застрояването на Странджа е започнало още по времето на тройната коалиция. Сергей Станишев каза, че парламентарната група на "Коалиция за България" ще иска да чуе ясни позиции и гаранции, че Странджа няма да се превърне в това, в което се превърна "Слънчев бряг".
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна