IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
11:16 | 23 януари 2014
Обновен: 12:25 | 15 април 2024

Депутатите удължиха срока за касовите апарати в автобусите

Депутатите удължиха срока за касовите апарати в автобусите

По материала работи: Златина Добрева
Депутатите удължиха срока за касовите апарати в автобусите

Депутатите удължиха с 6 месеца срока за въвеждане на касови апарати в автобусите. Това стана с гласуване на първо и второ четене на промени в Закона за автомобилните превози, внесен от народните представители Камен Костадинов и Георги Свиленски.
Така касовите апарати в автобусите ще трябва да бъдат поставени до 30.06.2014 г. Лицата, извършващи превози на пътници по градски, междуселищни и международни автобусни линии, трябваше да приведат дейността си в съответствие с изискванията на ЗАП до 31 декември 2013 г.
Един от вносителите – Камен Костадинов, който е и председател на Комисията по транспорт, мотивира предложението си за удължаване на срока с това, че по-голяма част от превозвачите не са могли да се сдобият с фискални устройства.
Една четвърт от бизнеса е приложил закона. Три четвърти не могли, защото нямало произведени касови апарати.
Тук въпросът е по принцип дали се иска този сектор да се изкара на светло, заяви бившият зам.-финансов министър, сега депутат от ГЕРБ, Владислав Горанов, цитиран от dnes.bg.
Бившите управляващи се обявиха против отлагането. Те бяха категорични, че България е една от страните, където сивият сектор заема огромен дял и трябва да се правят стъпки за изсветляването му.
Това е третата отсрочка на влизането в сила на закона.

Коментари

Новини Варна