IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
07:00 | 11 юни 2014
Обновен: 17:46 | 17 април 2024

"Атака" поиска предсрочен вот на 20 юли

"Атака" поиска предсрочен вот на 20 юли

По материала работи: Златина Добрева
"Атака" поиска предсрочен вот на 20 юли

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров поиска незабавна оставка на кабинета „Орешарски“ и се обяви за провеждане на предсрочен вот на 20 юли. По думите на Сидеров правителството не е доказало с нищо през тази една година, в която управлява, че върши нещо за страната.
Парламентарната група на "Атака" се появи пред парламента с плакати „избори на 20 юли“. „Не разбирам защо се уплашиха реформатори, протестъри, гербаджии защо се стреснаха?“, попита Сидеров.
Националистът увери, че партията му не се плаши от предстоящия вот и обяви, че проведените европейски избори са били изборите с най-много купуване на гласове.
Лидерът на "Атака" повтори тезата на партията, че вотът от 25 май трябва да бъде касиран. Той определи партията България без цензура като най-големия купувач на гласове и припомни казусите с мнимите дарители на партията.
Сидеров коментира и проведения вчера пленум на БСП. „Удивен съм, че на този пленум вчера не стана дума за купуването на изборите“, каза той.
„Ние можем да помогнем този вот да свали правителството, а не да чакаме то само да реши кога“, коментира Сидеров по повод предстоящия за гласуване вот на недоверие. Той заяви, че и преди е гласувал против този кабинет, пише dnes.bg.
По думите му премиерът бил показал, че е поредната "колониална марионетка". Вотът бихме го подкрепили, ако има сериозно намерение от страна на ГЕРБ, каза той.
Що се отнася до факта, че след изборите Сидеров се появява едва сега в публичното пространство, той заяви, че е имал пътувания извън страната.

Коментари

Новини Варна