IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
09:05 | 14 юни 2014
Обновен: 12:26 | 15 април 2024

Eдна година #ДАНСwithme

Eдна година #ДАНСwithme

По материала работи: Златина Добрева
Eдна година #ДАНСwithme

Днес се навършва една година от избора на скандалния депутат Делян Пеевски за шеф на ДАНС и началото на протестите в столицата и страната срещу назначаването му.
Тази вечер протестиращите граждани ще се съберат отново на протест, организиран в социалните мрежи. От 18 часа пред Министерския съвет ще започне юбилейният протест #ДАНСwithme.
На 14 юни 2013 г. по предложение на премиера Пламен Орешарски парламентът избра без дебати и за по-малко от 15 минути депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Още същата вечер пред Министерски съвет се събраха над 10 000 души, като многолюдните протести продължиха месеци в центъра на столицата, като основно искане на протестиращите бе "Оставка" на кабинета „Орешарски".
Година по-късно исканията на хората остават същите. Протестиращите граждани настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и насрочване на извънредни избори.

Коментари

Новини Варна