IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
16:23 | 24 юни 2014
Обновен: 19:32 | 30 април 2024

Мерджанов става шеф на БСП в парламента

Мерджанов става шеф на БСП в парламента

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мерджанов става шеф на БСП в парламента




Парламентарната група на „Коалиция за България" единодушно е избрала Атанас Мерджанов за свой председател, след като стана ясно, че Сергей Станишев напуска българското Народно събрание. За заместници на Мерджанов са избрани Филип Попов, Петър Кънев, Марияна Георгиева и Захари Георгиев, пише news.bg. Депутатът Таско Ерменков коментира, че новите зам.-председатели на ПГ ще имат доста допълнителни ангажименти към досегашните си дейности. Имаме съвсем нормални взаимоотношения, подчерта Ерменков. БСП не е в криза според него във връзка с оттеглянето на Станишев към Брюксел.

Ерменков посочи, че е имало натиск от страна на ПЕС червеният лидер да стане евродепутат, още повече, че се очертава широка коалиция на ниво Европейски парламент между ЕНП и ПЕС. По думите му, соцлидерът е щял да предпочете българския парламент, ако ПЕС са спечелили изборите. В момента диалогът в Народното събрание е задължителен, посочи Ерменков и добави: Той е необходим на България, като е много важно да се покаже, че парламентът може да бъда отговорен за бъдещето на страната.Новият председател на парламентарната група, по думите му, отива на петъчните консултации с останалите формации с нагласата да се постигна консенсус. В България няма политическа криза, има институционална криза, е мнението на Ерменков. Според него именно институционалната криза е по-опасна за страната.

Коментари

Новини Варна