IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
18:45 | 3 юли 2014
Обновен: 22:22 | 20 април 2024

Първанов: Агонията на кабинета няма смисъл да продължава

Първанов: Агонията на кабинета няма смисъл да продължава

По материала работи: Юлиян Атанасов
Първанов: Агонията на кабинета няма смисъл да продължава



Даваме си сметка, че агонията на правителството няма смисъл да продължава, обяви лидерът на АБВ и президент на България (2002 – 2012 г.) Георги Първанов пред БНТ, пише dnes.bg. "Няма да ни е лесно, аз си давам сметка. Правил съм избори от началото на прехода и може би това е една от причините да оценим критично краткия срок за провеждането на изборите”, посочи Първанов.
Както Dnes.bg съобщи по-рано днес премиерът Пламен Орешарски обяви пред bTV, че подходящ момент за подаване на оставка на правителството седмицата 21 - 25 юли. Той обаче уточни, че има основателни причини това да не се случи на 21 юли.
По отношение на изборите Първанов прогнозира, че неговата партия може да вземе над 30 депутатски места на бъдещия вот. Бившият държавен глава посочи, че това е сериозна и тежка амбиция, "предвид изкривения вот у нас - манипулиран, корпоративен и купен – нещо, което видяхме и на изборите за Европейски парламент“.
За да се гарантират честни избори, идеята на АБВ е да се постигне разбирателство между големите сили, обясни Първанов.
"Да се съберат тримата, които фактически носят на гърба си, на плещите си, организацията на кампанията, които трябва да отговарят за честни и прозрачни избори. Това са главният секретар на МВР, това е министърът на вътрешните работи, тук бих сложил и правосъдния министър в някаква степен, разбира се, и министър-председателя.
Това са трима – четирима души, които ако имат доверието на повечето от политическите сили, и ако наистина са почтени хора, биха могли да бъдат една допълнителна гаранция за нормалното провеждане на изборите“, подчерта Първанов.

Коментари

Новини Варна