IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:12 | 7 юли 2014
Обновен: 14:55 | 17 април 2024

Лавров натиска за "Южен поток", зове ЕК за диалог

Лавров натиска за "Южен поток", зове ЕК за диалог

По материала работи: Юлиян Атанасов
Протест с украинско знаме посрещна Лавров в София

Москва настоява за строителството на проекта „Южен поток“ във вече определените за това срокове и призовава ЕК към конструктивен диалог. Това стана ясно от изказването на руския външен министър Сергей Лавров след срещата му с българския външен министър Кристиан Вигенин, по чиято покана е на посещение у нас, предаде dnes.bg.
„Отбелязахме с удовлетворение значителния потенциал на разширяването на сътрудничество в различни сфери, на развитието на търговско-икономическото сътрудничество и особено внимание отделихме на развитието в енергийната сфера в частност на реализацията на българската част на „Южен поток“. Подчертахме необходимостта от строителството му в установените срокове и потвърдихме готовността да продължим конструктивния диалог, както с всички заинтересовани страни, участниците в проекта, така и с ЕК“, заяви Лавров. Според него всеки един проблем трябва да бъде решаван в конструктивен диалог. Той изрази увереност, че стратегическото партньорство между Москва и Брюксел трябва да преодолее проблемите около проекта. „Ако съществува добра воля, всеки един проблем може да бъде преодолян“, коментира той.

 

Коментари

Новини Варна